Over de magische werking van patisserie in jouw horecazaak

“Mmmmm… hier kan je me echt ’s nachts voor wakker maken.” Het is natuurlijk geweldig wanneer gasten na een bezoek aan jouw horecagelegenheid zo’n mooi compliment geven. Dus daar wil je er graag meer van ☺. Jouw patisserie-aanbod kan daarvoor een niet te onderschatten kartrekker zijn. Of beter nog, een van je paradepaardjes. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Genieten van het leven is gezond. Daarom gaan mensen graag eropuit. Ze ervaren de vrijheid van kunnen doen waar ze zin in hebben. Het met elkaar zijn is (vaak) een voorwaarde voor plezier en gezelligheid. En het ‘hapje eten’ of ‘een kopje koffie’ geeft het gevoel van onthaasting en genot. Want onze hersenen willen dat we van het leven genieten.

Genieten is goed voor je gezondheid

Dat zit zo. Eten en drinken is cruciaal om te overleven. Lèkker eten en drinken daarentegen wakkert ook het gevoel van plezier aan. Daardoor voel je je gelukkiger. Het ervaren van plezier zorgt er op zijn beurt weer voor dat we vrienden maken. En laat het hebben van sociale contacten nu weer cruciaal zijn voor hoe we ons als mens tot de wereld om ons heen verhouden. Sociaal contact activeert de genotscentra in onze hersenen.

Serveer dat stukje geluk

Met lekker eten en leuke mensen om je heen, druk je dus eigenlijk al twee knoppen in die mensen happy maken. Vertaal dat nu eens naar jouw horecagelegenheid. Jouw gasten bezoeken jouw restaurant, hotel of café om dat stukje geluk te ervaren. Dus aan jou als horeca-uitbater om met elke vezel van je zaak dat stukje geluk te serveren. Hoe je dat doet? Door je gasten te verwonderen en te verbazen met datgene waar jij voor staat: een persoonlijke ontvangst, de glimlach van je medewerkers, de smaakvolle inrichting, de toonaangevende menukaart en de kwaliteit van je keuken.

Onvergetelijke patisserie

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat mensen tijdens een ervaring – bijvoorbeeld een bezoek aan jouw zaak - vooral de negatieve en positieve momenten én – en daar komt ie – het laatste moment onthouden. In de psychologie wordt dit ook wel de peak-end rule genoemd. Wanneer je voor je gasten hoogtepunten creëert en die nóg bijzonderder maakt, stapelen de verrukkelijke momenten zich op in hun brein. Een kopje koffie of thee of een dessert is een van die hoogtepunten met potentie. Dan moet het knetteren. Je gasten willen kunnen neerploffen en even nergens aan denken. Ze hebben wat te vieren. Of ze willen ongegeneerd genieten van al dat lekkers, want dat hebben ze verdiend. Jouw patisserie is hun beloning en zorgt voor een heerlijke herinnering.

Onweerstaanbare patisserie

In het hoofd van je gasten gebeurt dus van alles terwijl ze bij je zijn. Onbewust. Het ‘lekker-stukje-taartmoment’ is hèt moment waar zij naar uitkijken. Het voelt als de grande finale. Dus gooien ze nog even een schepje bovenop hun verwachtingspatroon. Patisserie is een prachtig product waarmee je op een laagdrempelige manier het verschil kunt maken ten opzichte van andere horeca. Wanneer mensen jouw bedrijfsnaam horen, moet het water hen al in de mond lopen. Met belachelijk lekkere en bijzondere patisserie versterk je jouw verhaal en jouw merk. Daarom kiezen horeca-uitbaters steeds vaker voor gebak, taart en andere verwennerijen waar mensen het met elkaar over hebben. Je gasten – of eigenlijk hun hersenen - zijn namelijk altijd op zoek naar het ultieme genot. Onweerstaanbare patisserie die bovendien (bijna) geen enkele andere horecazaak in de buurt voorschotelt, trekt als een magneet klanten aan. Mmmmm.

Patisserie leverancier voor de horeca

Maak je je eigen patisserie? Experimenteer dan met smaken, kleuren, geuren en vormen die kenmerkend zijn voor jouw zaak. Besteed je je patisserie uit? Kijk dan of de originaliteit, kwaliteit, versheid en exclusiviteit past bij waar jij voor staat. Kies een leverancier van patisserie met een magische werking. Patisserie die belachelijk lekker is en die jou zo op de kaart zet, dat je gasten met alle liefde voor dat ene stukje genot jouw zaak aandoen. Veel geluk ermee.


Logo Enjoy-Cakes
Joyce Smaling

Oprichter Enjoy-Cakes

Datum:


Recente blogs: