Het verhaal van Enjoy Cakes

Op een regenachtige woensdagochtend kozen wij dit eerste onderwerp uit. Joyce haar eerste reactie was: “Oei, echt? Spannend!” Gelukkig kwam zij al gauw los en begon ze in geuren en kleuren te vertellen hoe haar zoete verhaal begon.

Wanneer en waar is enjoy-cakes begonnen? Cakes

In 2010 begon Joyce Smaling met bakken, gewoon thuis in de keuken. In eerste instantie om haar gezin te verwennen. Haar populairste baksel was de cheesecake. En deze overheerlijke cheesecake ligt op de dag van vandaag nog steeds in de vitrine van Enjoy-cakes.

Drie jaar lang maakte Joyce overheerlijke en prachtige creaties voor vrienden, ouders van school, familie en andere bekenden. Ze ging van de keuken naar de serre en uiteindelijk bakten ze haar taarten en lekkernijen op zolder, zo groot werd het. Ze ging zo op in het bakken dat ze zelfs haar man vergat....

Het smaakte naar meer... maar waar en hoe ga je beginnen?

Het verhaal van Enjoy Cakes

Trouwstraat spijkenisse

Ze kwam in contact met leveranciers van de Trouwstraat in Spijkenisse en zo ging het balletje rollen. Er kwam een pandje vrij in de Voorstraat, glurend door de ramen zag Joyce dáár haar droomwinkeltje. Ze kon de bruidstaarten al zien staan in de etalage.

Eind 2012 opende zij haar deuren aan de Voorstraat in Spijkenisse. En toen ging het snel.. “Mensen kunnen binnen lopen, gezellig kletsen en samen tot een heerlijk ontwerp voor een taart komen. We hebben een open keuken, dus geen geheimen voor de klanten.. nouja behalve ons overheerlijke recept natuurlijk! ;)” grapt Joyce.

“We hebben mooie showtaarten in de etalage staan. Van bruidstaarten tot verjaardagstaarten. Daarnaast hebben wij nog steeds de patisserie waar men dagelijks van de lekkerste cupcakes, taarten etc kan genieten.”

cadeau van vriendin
Tijdens ons gesprek stapte één van de eerste klanten van Joycie binnen (zoals zij haar zelf noemt) Blanca Mendoza.

“Joyce was net een week open, ik zag haar winkeltje en stapte binnen. Wij houden van vers, geen diepvries taarten natuurlijk. Wij willen altijd iets speciaals en bijzonders! Joycie verstaat de taal van haar vak, ze straalt het uit en denkt altijd met je mee. Wij komen nog altijd bij Joycie voor onze taarten!”

Nu bijna 7 jaar na de opening van Enjoy Cakes aan de Voorstraat, bestaat het team uit banketbakkers, leerling bakkers en decorateurs. “We hebben een top team. We blijven leren en ons specialiseren. Het is ons doel om continue te blijven verbeteren.” Joyce en haar team staan bekend om onder andere hun overheerlijke en prachtige trouwtaarten, verjaardagstaarten, high tea’s en kinderfeestjes.

“Klantgerichtheid, flexibiliteit en de beleving vinden wij enorm belangrijk bij Enjoy Cakes. We garanderen een ambachtelijke kwaliteit. “

Het verhaal van Enjoy Cakes

Hoe zie jij enjoy cakes over 5 jaar?

“Oh mijn god.... dat is een spannende vraag. Maar.... de grootste van Zuid Holland worden?! Ja! Wij willen de mooiste en lekkerste taarten van Zuid Holland maken!”

Het moeilijkste van deze droom?

Tussen al zoete geuren en kleuren zijn er ook dingen die Joyce lastig vindt. Bijvoorbeeld de onzekerheid als eigen ondernemer.. en de onzekerheid die zij zelf heeft. Maar daarnaast ook om werk en privé gescheiden te houden.

Als afsluiter benoemt Joyce nog dat dit natuurlijk in het niet valt tussen alle prachtige bruidstaarten, verjaardagstaarten en sweettables die zij dagelijks mag verzorgen.


Logo Enjoy-Cakes
Joyce Smaling

Oprichter Enjoy-Cakes

Datum:


Recente blogs: